Skip to main content

Residens 2021 Anna Öberg

”Jag är så otroligt glad över att ha fått vårens residens hos Dansplats Skog!
Under residenset kommer jag att slutföra arbetet med SAMVARON tillsammans med en ljuddesigner och en ljusdesigner. SAMVARON kommer att bli ett ”en till en”- performanceverk bestående av ljus, ljud och rörelse som likt ett fysiskt kedjebrev av platser, minnen och möten är tänkt att vandra mellan människor i Gävleborg. En gemensam koreografi av närhet och gemenskap i en tid av distans med förhoppningen om att de som besöker verket ska uppleva sig som en länk i en större gemenskap. Verket kommer att utspelas på olika platser runt om i länet i formen av en kafferitual, en guidad tur av minnen samt en dans som över tid förändras beroende av dem som besöker verket.
Under våren och hösten 2020 fick jag stöd genom Region Gävleborgs särskilda uppdrag till kulturskapare för att genomföra en förstudie och en skiss till SAMVARON, nu har jag möjlighet att slutföra arbetet.
Sociala medier:
”Anna Öberg är dansare och koreograf och har sedan sin grundutbildning vid Dans-och Cirkushögskolan (DOCH) verkat inom fältet för dans, teater och performance,både i Sverige och utomlands, på uppdrag av institutioner och som frilans. 2015 tog hon sin masterexamen i koreografi vid Stockholms Konstnärligs Högskola som den första folkdansaren någonsin. Hennes arbeten har bla presenterats via Scenkonst Sörmland, Riksteatern, Dalsteatern, Stadsteatern, MDT, Riksscenen Oslo, Dansehallerne Köpenhamn, Dansens Hus Stockholm för att nämna några. 2019 skapade hon Solitude på uppdrag av Dansnät Sveriges samproduktionsmodell. ”
Residens 2021 stöds av Region Gävleborg och Kulturrådet

Datum

31 maj, 2021 - 20 juni, 2021

Tid

10:00 - 18:00

Platser

DansPlats Skog
Kallbäcksvägen 25, 826 69 Stråtjära
PHIDR

Arrangör

PHIDR
Telefon
+46706699820
E-post
dansplatsskog@gmail.com