Skip to main content
Residens

17-23 augusti/ KROPPSKLUBBEN

FOF

föreställningen om fittan/snippan

FOF – föreställningen om fittan/snippan, är en lekfull och undersökande föreställning för mellanstadiet och deras vuxna. Dansarna introducerar sin publik till en värld där vi tillsammans utforskar och ställer oss frågor kring en av våra mest laddade kroppsdelar och ord: 

Varför är just denna kroppsdel så laddad? Varför är ett ord om kroppsdelen okej och ett annat inte?

Dansarna vecklas ut som en stor blomma, omskapas likt ett kalejdoskop och plockar bokstavligen ner kroppsdelen från dess piedestal. De leker sig fram till kunskap om kroppsdelens anatomi och tillsammans närmar vi oss ordet fitta och avdramatiserar dess laddning när vi blir fitta med ”Fittis och Svettis” och slår oss ner på fittkuddarna i vår egen hallongrotta.

I FOF undersöker vi hur fittan kan vara en kroppsdel och ett ord precis som alla andra och hur vi tillsammans genom rörelse, ordlek och kärlek kan göra ett skällsord till ett positivt laddat manifest. Med finkänslig ton, lekfullhet, kroppsglädje och en stor portion humor bjuder KROPPSKLUBBEN in till FOF – föreställningen om fittan snippan. 

Målgrupp: 10-12 år och deras vuxna 

Medverkande:

Konstnärlig ledning – Jilda Hallin och Lisa Nilsson 

Dans och koreografi – Jilda Hallin, Lisa Nilsson och Elise Brewer 

Dramaturgi och text – Sara Ribbenstedt

Producent – Hanna Falk 

Ljusdesign – Uli Ruchlinski 

Scenografi – Annika Carlsson 

Kostym – Klara Helin

Musik – Signalverket

Foto – Graham Adey 

Grafisk design – Julia Westerberg 

Premiär – 9 september PotatoPotato Malmö 

Föreställningen skapas i residens hos Dans i Blekinge, DansPlatsSkog och Danscentrum Syd, i samarbete med RFSU Malmö och med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Region Skåne och Malmö stad.