Skip to main content
PRODUKTIONER

DANSA MED HÄSTAR

URPREMIÄR 5 augusti 2022 Röshults Djur & Natur

Dansa med hästar är ett verk av och med Destiny af Kleen, Sara Soumah, Sofie Palander, Ebba Petrén, två ungdomar med normbrytande funktionalitet och fyra hästar.

Inför föreställningen har vi utforskat metoder för att arbeta med dans, koreografi, kroppskännedom och samvaro med andra levande varelser och kroppar – både människor och hästar – där alla deltar som medskapare.

Verkets fokus på lyhörda möten öppnar upp för tankar kring samspelet mellan människa och djur. Koreografiska möten som bygger på kroppars rörelse i förhållande till varandra, på tillit, rum och tid för lyssnande och inkännande. Vi vill skapa ett verk som kan ge igenkänning hos publiken och inspirera till diskussion om vilka som kan stå på scen, vilka som kan skapa scenkonst och hur ett scenkonstverk kan se ut.

Vi önskar skapa en föreställning för en bred publik som ska kunna spelas på turné med samma deltagare men även vara överföringsbar till andra liknande sammanhang. Föreställningen skapas med en tidig publik närvaro i processen genom referensgrupper, workshops och öppna visningar. Projektets exceptionella sammanhang och dess sammansättning gör det tillgängligt både för specifika målgrupper och en bred publik.

Vi har en vision om ett flerårigt projekt där verket och metoderna sprids till olika hästgårdar, både nationellt och internationellt – där fler ungdomar och en större publik kan ta del av verket.

Med stöd från Ideell Kulturallians, Solkatten, Kulturrådet och Region Jönköping