Skip to main content

ÖPPEN VISNING- KROPPSKLUBBEN

Välkommen på öppen visning lördagen den 22 augusti klockan 17.
KROPPSKLUBBEN har residens 16-23/8 på DansPlats Skog.

Missa inte deras residensvisning av FOF- som har premiär på POTATOPOTATO i Malmö om några veckor.
Öppen visning arrangeras i samarbete med SV Gävleborg.

KROPPSKLUBBEN består av Jilda Hallin, Lisa Nilsson och Elise Brewer.

FOF – föreställningen om (fittan) snippan, är en lekfull och undersökande föreställning för mellanstadiet och deras vuxna. Dansarna introducerar sin publik till en värld där vi tillsammans utforskar och ställer oss frågor kring en av våra mest laddade kroppsdelar och ord:

Varför är just denna kroppsdel så laddad? Varför är ett ord om kroppsdelen okej och ett annat inte?

Dansarna vecklas ut som en stor blomma, omskapas likt ett kalejdoskop och plockar bokstavligen ner kroppsdelen från dess piedestal. De leker sig fram till kunskap om kroppsdelens anatomi och tillsammans närmar vi oss ordet fitta och avdramatiserar dess laddning när vi blir fitta med ”Fittis och Svettis” och slår oss ner på fittkuddarna i vår egen hallongrotta.

I FOF undersöker vi hur (fittan) kan vara en kroppsdel och ett ord precis som alla andra och hur vi tillsammans genom rörelse, ordlek och kärlek kan göra ett skällsord till ett positivt laddat manifest. Med finkänslig ton, lekfullhet, kroppsglädje och en stor portion humor bjuder KROPPSKLUBBEN in till FOF – föreställningen om (fittan) snippan.

Sparbanksstiftelsen Skånes motivering till Kulturstipendiet 2019 för föreställningen LÅR.

”Med sin kombination av normkritik och humor har Lisa Nilsson och Jilda Hallin med KROPPSKLUBBEN på kort tid tagit en självklar plats på den skånska dansscenen. De representerar framtiden. Och den är fylld av frustande, provocerande, feministisk humor och smittsam kroppsglädje!”

Förutom att KROPPSKLUBBEN är hos oss på DansPlats Skog skapas föreställningen även under residens hos:  Dans i Blekinge och Danscentrum Syd, i samarbete med RFSU Malmö och med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Region Skåne och Malmö stad.

Datum

22 augusti, 2020

Tid

17:00 - 18:00

Mer info

KROPPSKLUBBEN

Platser

DansPlats Skog
Kallbäcksvägen 25, 826 69 Stråtjära
PHIDR

Arrangör

PHIDR
Telefon
+46706699820
E-post
dansplatsskog@gmail.com

Other Organizers

KROPPSKLUBBEN